Kledij drukt uit wie je bent en hoe je jezelf toont aan de mensen om je heen. Als uitvaartverzorger willen we een stijl creëren die passend is voor elk type uitvaart en mens die we begeleiden. Je wil gezien worden zonder dat je de aandacht trekt. Daarom is blauw even neutraal als stijlvol en vlot. Blauw straalt vertrouwen uit. Is minder hard ook dan zwart. Die kleur sluit naadloos aan bij de identiteit van Wase Uitvaartplanner.

Leonardo da Vinci gaf ooit aan dat blauw geassocieerd wordt met oneindigheid, de hemel, ruimte, reizen, geestelijk liefde, meditatie. De kleuren van de lucht overdag of bij het vallen van de avond: een amalgaam van blauwtinten. Onbereikbaar, hoog, niet van hier. Blauw staat hoog aangeschreven. Blauw verwijst naar adel en traditie.

photo-1417577097439-425fb7dec05e

photo-1437422061949-f6efbde0a471

Blauw is een kleur die nauwelijks op aarde voorkomt. Doorheen de tijd en in verschillende culturen is de hemel de verblijfplaats van goden en godinnen. De mantels van de filosofen in het oude Rome waren kenmerkend blauw. Het is de kleur van de onsterfelijkheid in China. Of de kleur van de god Krishna in het hindoeïsme.

Bovendien is blauw wereldwijd de favoriete kleur van mannen. De kleur straalt rust uit. Neutraliteit ook. Ze kalmeert de hartslag van de mensen om je heen. Als je blauw draagt, kom je bedachtzaam over. Donkerblauw inspireert zelfs mensen om naar je te luisteren. Blauw vergroot dus de ontvankelijkheid. En daar is het de uitvaartzorg om te doen. Wij dragen blauw omdat wij mensen bij de hand nemen, doorheen een verhaal leiden en hen op een intieme manier afscheid helpen nemen.

Deel dit verhaal

Dag Kristien

Het mooiste aan je job als uitvaartbegeleider is de betekenis die je kan geven aan een mensenleven...

Lees het verhaal

een bijzonder fotoverhaal op een urne

Door de foto’s op de urne te bakken wordt het een authentiek interieurstuk dat ook echt iets zegt over de persoon die overleden is.

Lees het verhaal

Soms even vijf minuutjes…

Voor mijn broers, mijn mama en mezelf was de 24 uurskamer heel waardevol. In de donkere dagen die volgden konden we papa vaak bezoeken. Zelfs op kerstdag konden we samen zitten.

Lees het verhaal