Een uitvaart is niet een dag in het leven, het is het leven in één dag.

UITVAARTZORG

Hoe ziet een uitvaart er uit, of beter hoe kan een uitvaart er uitzien? Eigentijds of … eerder klassiek, persoonlijk of neutraal?
Wat mag en wat mag niet? Begraven, cremeren of in de toekomst resomeren misschien?

Wij geven samen met jou vorm aan een uitvaart, zodat jij bepaalt hoe de uitvaart er uit zal zien, volledig volgens jouw wens!

Kerkelijke uitvaart

... of uitvaart in een kerk

Gelovigen houden graag vast aan een verrijzenisliturgie of gebedsdienst volgens de kerkelijke rituelen. Het is de klassieke manier van afscheid nemen. De pastoor of diaken verbonden aan de parochie neemt de inhoudelijke kant van de uitvaart op zich. Als uitvaartbegeleider zorgen we voor de organisatorische kant en maken waar nodig heldere afspraken. Wase Uitvaartplanner kan u ook adviseren in het zoeken naar zang en muzikale begeleiding.

Plechtigheid in onze aula

Een persoonlijke invulling in een inspirerende omgeving

Wij hebben een inspirerende ruimte om familie, vrienden en kennissen te ontvangen voor een memorabele plechtigheid. Alles kan en alles mag. Bepaal alles zelf of laat je omringen door specialisten.

Spring gerust binnen voor een bezoek.

Bezoek onze aula

Afscheid in het donker

Een avondplechtigheid, kan dat?

Natuurlijk kan dat! Wanneer de dagelijkse taken worden afgerond en de zonsondergang de avond inleidt, komt men echt tot rust. Hét moment om een afscheid een extra dimensie te geven met de maan als getuige… En weet, je familie, collega’s en vrienden kunnen aanwezig zijn om de warmte van de kaarsen samen te voelen, zodat je niet alleen staat.

Plechtigheid in intimiteit

of liever een kleine aula

Het is soms iemand zijn wens om alles in alle intimiteit en rust te laten verlopen. Mensen niet te ‘verplichten’ aanwezig te zijn op de uitvaart. Het moet kunnen, toch? We kunnen dit perfect organiseren in de intiemere en kleine aula. De kamer heeft zicht op de binnentuin, zodat je niet het gevoel hebt afgesloten te zijn…

Plechtigheid op eigen locatie

buiten aula of kerk

Soms is een uitvaartcentrum niet echt je ding… Ook dan kunnen wij je ondersteunen door te zoeken naar een geschikte locatie. Of indien je zelf een locatie naar voor schuift kunnen we voor jou de afspraken verder opvolgen. Je kiest zelf de muziek, teksten en beelden. Bovendien zijn er verschillende invullingen mogelijk. Wij ondersteunen waar je ons nodig hebt.

Crematie

Meer en meer wordt er in België gekozen voor een crematie. Deze kan voor of na de plechtigheid gebeuren. De keuze van de bestemming is vandaag de dag sterk uitgebreid: asverstrooiing of de urne bijzetten in het columbarium. Liever de urne begraven op het urnenveld of onder een klassiek grafzerk… De concessies daarvoor verschillen van begraafplaats tot begraafplaats. Op de begraafplaats Heimolen kan je opteren om een ecologische asurne een plaats te geven in het gedenkbos, begraven rond een herinneringsboom, aangeplant door de stad of daar uitgestrooid worden… Misschien heb je de wens om de asurne dicht bij jou te hebben? Je mag en kan deze thuis bewaren, ze een plaats geven in je tuin of onder je geliefde boom uitstrooien. Sinds kort kan je ook de asurne toevertrouwen aan de Schelde op een locatie die de gemeente Temse heeft bepaald, waar de Durme en de Schelde samenvloeien…

Begrafenis

Bij een traditionele uitvaart wordt de overledene begraven in een grafkist op de begraafplaats. De gedachte dat het lichaam nog steeds aanwezig is, biedt vaak troost aan de nabestaanden. Wij verzorgen je uitvaart op elke begraafplaats, zelfs wanneer deze niet in onze omgeving ligt. Indien je wenst kan en mag je aanwezig zijn bij het neerlaten van de kist. Je kan een schepje zand, een bloem of bloemblaadjes in het graf werpen als afscheid. U kan kiezen tussen een kosteloze of gehuurde concessie. Afhankelijk van de locatie verschillen deze concessies van huurtijd en bedrag. Samen bekijken we welke optie best aansluit bij jouw wensen.

Wil je graag een vrijblijvend gesprek?

Neem gerust contact op met ons.

Maak een afspraak