Mensen hebben soms nood aan een blijvende en tastbare herinnering...

VAARWELBOEK

Door met de nabestaanden mee te bouwen aan het verhaal van hun dierbare, worden er vele levensmomenten gedeeld en herinneringen opgehaald. Deze krijgen dan vorm tijdens de plechtigheid. De dag na de uitvaart gaat iedereen terug zijn gang, soms eenzaam achterblijvend of terug met de twee voeten in het gewone leven. Toch denken wij dat velen – zoals wijzelf – deze herinneringen aan dat moment willen vasthouden. Zo ontstond het idee een herinneringsboek samen te stellen. De eerste reacties waren zo positief, dat het voor ons duidelijk was: “dit moeten we verder uitwerken”. De kiem was gelegd, het VAARWELBOEK was geboren.

Elke keer opnieuw

“Ik vind het een boek dat helpt je verdriet een plaats te geven, te delen met je gezin, je broers, zussen die soms in de kou achterblijven… Je pakt het toch iedere keer even op om in te kijken. Hoe vaker je ’t open doet, hoe meer je ziet. Elke keer opnieuw.”

 

“Het is meer dan alleen maar een boek met de verhalen die mijn moeder verteld heeft. Het is een kunstwerk, want naast de verhalen heb je de essentie van zijn leven en zijn persoon weten te vangen en daar heb je een prachtige vorm voor gekozen. het heeft mij zeer ontroerd.”

 

Een boek over het leven

aan de hand van teksten en verhalen

Omdat verdriet en emotie vaak schoonheid in zich dragen en omdat wij een uitvaart eerder zien als het einde van een levensverhaal hebben we het VAARWELBOEK ontwikkeld. Het is een boek dat het leven van de overledene vertelt aan de hand van foto’s, teksten en verhalen die tijdens de plechtigheid naar voor zijn gebracht.

Het boek bevat ook de condoleances en persoonlijke berichten gericht aan diegene die er niet meer is. Woorden die in andere gevallen vaak onuitgesproken blijven…

Koester de emoties

het helpt vaak om alles te verwerken

Emoties drijven ons allemaal – ook wij van Wase Uitvaartplanner – vinden emoties belangrijk. Nog belangrijker is het die niet uit de weg te gaan. Hoe pijnlijk, treurig of hoopvol ze ook zijn. Spreek ze uit, laat ze bundelen in een mooi VAARWELBOEK en laat de tranen vloeien. Het helpt vaak om alles te verwerken en dat weten wij als geen ander hoe belangrijk dit is voor hen die achterblijven…

Een bijzonder geschenk

uniek, persoonlijk en van grote waarde

Het VAARWELBOEK kan je helpen als je het moeilijk vindt je verdriet te delen met anderen, of als je het gevoel hebt dat je al veel van je omgeving vraagt. Mooi is het ook om nog eens samen met je kleinkinderen de verhalen van hun oma of opa door te nemen. Voortleven in gedeelde herinneringen…

Als naaste van de overledene kan je dus actief deel uitmaken van het VAARWELBOEK en dat stuwt positieve energie naar iedereen die de overledene omringen.

We voelen aan dat het boek in staat is om emoties een plaats te geven.

Meer nog. Het VAARWELBOEK is in staat om mensen bij elkaar te brengen. Het is een moment om herinneringen op te halen. De manier om via tranen en woorden te spreken met elkaar. Het doorbladeren van iemands leven kan zelfs inspireren. Het is een ode aan het leven.

Wenst u meer info over ons VAARWELBOEK?

Laat het ons zeker weten.

Maak een afspraak