Wij hopen dat de persoonlijke berichten en
herinneringen
u tot steun zullen zijn.
Foto van Luc De Backer

Luc De Backer

Sint-Niklaas 8 maart 1943 - Beveren 15 oktober 2021

Weduwnaar van mevrouw Myriam De Cort

Gewezen voorzitter VVF
Gewezen bibliothecaris Sint-Niklaas

 

De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

HILDE SENAEVE
Jarenlange samenwerking als boekhandel ( De Wase Boekhandel )

Beste familie van Luc, Onze oprechte deelneming bij het overlijden van je vader/ grootvader. Wij zullen hem herinneren als een oprechte liefhebber van boeken . Onze samenwerking verliep altijd zeer correct en respectvol, met dank aan hem.

Harry en Bea Van Vlierberghe - Peirsman
Neef en nicht

Beste familie, We bieden jullie onze oprechte deelneming aan bij het overlijden van jullie vader en grootvader. Mogen de vele mooie herinneringen aan Luc een troost zijn om deze moeilijke tijden door te komen. We herinneren ons Luc in het bijzonder als de gedreven acteur van de stamboom van zijn schoonfamilie Van Vlierberghe.

Marie-Christine Temmerman
collega van de bib

Innige deelneming bij het overlijden van Luc. Luc is jaren mijn baas geweest en als ik terug denk aan die tijd, kan ik alleen maar concluderen dat hij de beste bibliothecaris was die ik gehad heb. Hij was begaan met zijn vak, kende veel van het bibliotheekwerk (hij zat oa. de in siso-commissie vlaanderen) en was zeker niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen sleuren met de boeken voor o.a. de boekenverkoop. Ik heb goeie herinneringen aan hem.

Marie-Christine Temmerman
collega van de bib

Innige deelneming bij het overlijden van Luc. Luc is jaren mijn baas geweest en als ik terug denk aan die tijd, kan ik alleen maar concluderen dat hij de beste bibliothecaris was die ik gehad heb. Hij was begaan met zijn vak, kende veel van het bibliotheekwerk (hij zat oa. de in siso-commissie vlaanderen) en was zeker niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen sleuren met de boeken voor o.a. de boekenverkoop. Ik heb goeie herinneringen aan hem.

Maxime Callaert
stadsbestuur

Innige deelneming en veel sterkte toegewenst aan de familie!

Marc en Anita Eggermont-Van Aelst
Vrienden

Lieve Hélène, Valérie en familie Wij hebben zopas het overlijden van jullie papa en opa vernomen, wij betuigen u onze oprechte deelneming. Wij hebben samen met hem mooi momenten beleefd en zullen deze blijven koesteren. Veel sterkte Marc en Anita Eggermont-Van Aelst

Thierry De Belie
Kennis van de familie

Beste familie, Onze oprechte en Christelijke deelneming bij het overlijden van jullie dierbare vader. Sterkte in deze moeilijke tijd. Familie De Belie - Van den Broeck Thierry, Christel en Niels

Karin Tavernier
kennis

Luc was ook jarenlang een heel trouw lid van Anfiteatro, amici della cultura italiana. We wensen jullie veel sterkte

Jacques De Maeyer
Vader van reeds jarenlange vrienden

Veel sterkte aan heel de familie met het verlies van jullie vader/grootvader.

Stijn De Backer
Vrienden Valerie en Jacky

Moge mooie herinneringen het grote verlies verzachten. Veel sterkte allemaal

John Gryson
voetbalmaat

Wij bieden jullie onze deelneming aan in uw rouw. Als vriendin van Magda hebben wij Luc zijn levensverhaal gevolgd . John was ook actief in de voetbal club waar Luc ook actief was , wel jaren geleden maar niet vergeten . Veel sterkte gewenst in deze droevige periode John en Monique Gryson Van Passel

Staf Van Daele
vriend.

Aan de kinderen kleinkinderen, aan de familie De Backer- De Cort, Staf Van Daele, ere-schepen, en Mariette Van Overloop bieden hun christelijke deelneming aan bij het overlijden van Luc. Wij hebben Luc De Backer leren kennen als de stuwende kracht als bibliothecaris van Sint-Niklaas. Luc was en vriendelijke man, die tal van nieuwe initiatieven nam. Het is met groot respect dat wij van hem afscheid nemen. Wij blijven hem herinneren zoals hij was in goede tijden. Veel sterke en moed en een blijvende verbondenheid.

Hugo Buts
mede-familiekundige

Mijn medeleven bij het verlies van jullie vader en grootvader, namens mijzelf en de afdeling Aalst van Familiekunde Vlaanderen. Ik leerde Luc kennen ruim 40 jaar geleden in de bibliotheek in Sint-Niklaas en heb hem altijd gewaardeerd als behulpzaam expert in de genealogie.

Eddy en Christine Rooms - Meiresone
We zijn buren

Beste Helene, Valerie, kinderen, kleinkinderen en familie, Onze oprechte deelneming bij het overlijden van jullie papa, opa,schoonvader, broer en schoonbroers. Veel sterkte bij dit verlies. Vanwege Eddy & Christine Rooms - Meiresone

Gunther VAEL
kennis

Ik heb vandaag kennis genomen van het overlijden van Luc. Hoewel ik hem de laatste jaren niet meer heb gezien (ik kende hem als bibliothecaris en als Voorzitter hier van het VVF) wil ik u mijn deelneming betuigen aan in uw rouw. Moge u en de familie troost vinden in goede herinneringen. VAEL Gunther Politiecommissaris o.r.

Patric Gorrebeeck
in ontmoeting

Mijn oprechte deelneming in uw diepe smart en rouw om het overlijden van uw dierbare vader, grootvader en familielid. Dankbaar voor zijn dienstbaarheid aan onze samenleving. Ik wens u allen alle sterkte toe in deze erg beproefde dagen en in de toekomst.

Marc en Martine Verschelden-Geeraert
Neef van Myriam

Beste familie van Luc, veel sterkte gewenst bij het verlies van jullie papa/opa of familielid. Blijf de mooie momenten koesteren die jullie samen mochten beleven.

Luc en Betty Heymans-Van de Sompel
Lid VVF

Onze deelneming bij het overlijden van Luc aan zijn familie

Dirk en Vera Geerinck_durinck
Wij kenden Luc via Valerie en Jacky

Onze deelneming bij het verlies van jullie vader en opa. Afscheid moeten nemen is pijnlijk, het besef dat jullie, je vader of opa niet meer kan zien, niet meer kunnen knuffelen voelt als een onweerlegbaar gemis aan. Maar troost jullie met de absolute zekerheid dat herinneringen sterker zijn dan wij wel eens denken. ze geven troost, of toveren een glimlach te voorschijn, bij de gedachte aan de mooie en leuke gelegenheden uit het verleden. veel sterkte in deze moeilijke uren en dagen. Vera en Dirk

Rik Van Daele
Stadsbibliothecaris 2009-2012

Geachte familie, Lucs foto hing aan de muur nabij mijn bureau in de jaren dat ik stadsbibliothecaris was in de voetsporen van o.a. André Stoop en Luc De Backer. Ik zag hem dus dagelijks. Ik bewaar warme herinneringen aan onze vele reynaerdiaanse samenwerkingen binnen de Bibliotheca Wasiana en aan de warme contacten op vele plekken in het Waasland. Veel sterkte in deze droeve oktoberdagen.

Julien Verellen
Oud-collega bibliotheek

Ons medeleven bij het overlijden van Luc vanwege oud-collega bibliotheek Julien Verellen en familie.

Wouter Vloebergh
Bibliotheca Wasiana

Beste familie, Luc heb ik leren kennen als plichtsgetrouw en correct bibliothecaris en lid van Bibliotheca Wasiana. Dat hij ook zolang de afdeling van VVF heeft geleid, respecteer ik ten zeerste. Bij deze: mijn innige deelneming bij Lucs overlijden. Wouter Vloebergh, Sint-Niklaas

Lieve Verniers
Bibliotheek medewerker

Mijn oprechte deelneming. Veel sterkte aan de hele familie.

Georgette Van Duyse
kennis van Luc via mijn overleden man, Jean-Pierre Vaneygen

Beste Hélène, Valérie en familie mijn oprecht medeleven bij het overlijden van jullie vader. Jullie vader heeft veel betekend voor mijn overleden man Jean-Pierre Vaneygen. Ze deelden de passie voor de genealogie en werden ook goede vrienden. ik heb hem dikwijls bij ons thuis mogen ontvangen en het was altijd fijn en interessant om met hem te praten. Hij hield heel veel van jullie. Veel sterkte en zorg voor elkaar en praat dikwijls over hem, het zal de pijn verzachten.

Mireille Geerinck
Collega bibliothecaris

Beste familie van Luc, Oprechte deelneming bij het overlijden van uw vader/grootvader. Met dankbare herinneringen aan Luc tijdens jarenlange samenwerking als collega-bibliothecarissen. In naam van mezelf en (oud-)collega's van Bibliotheek Beveren.

Fran Snel
Vriendin van Hélène

Lieve Hélène, ik wens jou, je zus en de rest van de familie heel veel sterkte toe bij het verlies van jullie papa. Moge hij vrede en rust vinden en terug herenigd worden met jullie mama. Namens mezelf en m’n gezin onze oprechte deelneming .. 😔❤️ Fran, Sean & Chelsey, Liam .. x

Eric Verhassel
Achterneef en mede-genealoog.

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Luc.

Rita Deheusch
bibliotheekmedewerker

Oprechte deelneming aan de familie van Luc. Blijvende herinneringen aan de samenwerking in de bib en de aangename etentjes in Castiglione del Lago.

Sonja Van Kerckhove
vroegere deeltijdse collega in de bib

Mijn oprechte deelneming bij dit grote verlies !!! Luc was een mens uit de duizend die ik altijd enorm gewaardeerd heb. Sterkte-sterkte-sterkte in deze moeilijke tijden.

Romain en Walburg D'hollander-Trier
Achterneef. Erevoorzitter heemkring De Kluize

Zijn inzet en deskundigheid in het bestuur van Bibliotheca Wasiana wekten in mij verwondering en bewondering. Met de familie delen wij het verdriet om het verlies van hun geliefde Luc.

Leentje De Witte
vriendin van Hélène

Lieve Hélène en zus, onze oprechte deelneming bij het overlijden van jullie papa. Een ouder verliezen is altijd te vroeg, maar ik hoop dat de liefde voor jullie papa en de mooie herinneringen dit verlies enigszins kunnen verzachten. Veel sterkte, jullie zijn in onze gedachten. Filip, Leentje, Femke en Koen Schutyser - De Witte

Marina Rooman
ex-collega Valérie

Zo veel wat wat we voelen. Zo weinig wat we kunnen zeggen. In gedachten zijn wij bij jullie. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Liefs, Erik&Marina

Susie Casteleyn
Dandelion Heilig Hart

Mijn innige deelneming bij het verlies van een dierbaar mens. Sterkte aan de nabestaanden.

Eva Collyn
collega in de bib

Veel sterkte voor de familie bij het definitieve heengaan van Luc. Bedankt Luc voor de kansen die je gaf bij onze jarenlange samenwerking.

eric saman
vrijwilliger familiekunde LvW

Mij deelneming aan de familie en vrienden van Luc. Voor hem geldt zeker het volgende: Herinner mij , niet in sombere dagen, herinner mij in stalende zon, hoe ik was toen ik nog alles kon. Dat doen wij zeker.

Annick Vandevyver
Kennissen

Veel sterkte bij het overlijden van vader, grootvader. Vanwege Buytaert-Vandevyver Eddy en Annick

Rony Dragon
Medespeler bij voetbalclub Reinaert. Medewerker bibliotheek

Oprechte deelneming.

Gilberte Hofman
Werknemer van de bib

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Luc aan zijn kinderen en zusters. Zonde dat het zo moest gaan. Hij die zo graag leefde! Niemand verdient zo'n lijden.

chris de beer
Kon. oudheidkundige Kring van het Land van Waas

Geachte familie, namens de koninklijke oudheidkundige kring van het Land van Waas, willen wij ons medeleven uitdrukken naar de familie toe. Wij mochten Luc ervaren als een zeer bekwaam en goedlachse man die zijn kennis van het Waasland met onze vereniging deelde. Wij mochten familiekunde bij ons te gast hebben en dat was een meerwaarde. we hebben hem gemist door zijn ziekte, en nu is zijn aardse verhaal ook geëindigd. Dankbaar kijken wij terug. Namens de KOKW, Chris de Beer, voorzitter

Gerrit en Noela Dehandtschutter
Lid van de grootouderraad H.Hartschool Tereken

0nze oprechte deelneming bij het overlijden van Luc. Veel sterkte aan de familie.

Freddy en Mireille Troch De Bruyn
Vvf

Welgemeende deelneming en sterkte

Christel Van Eynde
vrijwilliger bij FV Land van Waas

"Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt". Veel sterke bij dit groot verlies.

WILLY VAN BRANDE
Lid FV-LAND VAN WAAS

Innige deelneming

viviane de munck
ex collega Valérie

Mijn oprechte deelneming . Sterkte in deze moeilijke tijd.

DeJonghe Jeroom Jeroom
Familiekunde

Welgemeende deelneming bij het overlijden van Luc. Ik zal de goede herinneringen bewaren. Jeroom De Jonghe Erevoorzitter Heemkring Wissekerke